Forbrugslån

Står du i en situation, hvor du har brug for penge her og nu, og har du ikke mulighed for eller interesse i et større samarbejde med din bank, kan du vælge at få dig et forbrugslån.

Et forbrugslån er ikke møntet på et specielt formål, og derfor er du fri til at bruge pengene på lige netop det, du gerne vil.

Forbrugslån er også relativt nemme at få, da du nemt kan ansøge om at få dem online, hvor der er mange udbydere af forbrugslån, der står klar til at hjælpe dig i den situation, du står i, hvor du mangler penge.

reklame

Forbrugslån har en lang række fordele, som du ikke finder på mange andre typer lån. Og det samme har mange af de online udbydere, der tilbyder forbrugslån. Det kan for mange være en meget mere overskuelig måde at låne penge på ved at tage et forbrugslån på nettet, end det er at skulle en tur i banken for at snakke med en bankrådgiver om dine muligheder. Hvis du gerne vil undgå at skulle en tur i banken, men du samtidig også vil have et lån, du har nemt ved at afdrage på hver måned med en fast lille betaling, er nettet din ven. Find let dit nye forbrugslån her.

Forbrugslån FAQ

Hvad er forbrugslån?

Et forbrugslån er et lån, du helt selv kan bestemme, hvad du vil bruge på. Det er til et forbrug – nemlig dit eget private forbrug. Derfor er der heller ingen, der kan blande sig i, hvad du vil købe for de penge, du får via et forbrugslån.

På et forbrugslån har du ofte selv mulighed for at vælge, hvor lang tid du ønsker at betale lånet af over. Du kan eksempelvis ofte selv bestemme, om du vil betale af over et enkelt år, tre år eller otte år. Jo længere en løbetid du vælger på dit lån, desto lavere månedlig ydelse skal du også betale. Omvendt bliver den samlede sum dyrere for dig, da der så er længere tid til at løbe renter på dit lån. Men et forbrugslån er frihed til selv at vælge, hvad du vil købe for dine penge.

Fordele ved forbrugslån

Der er en lang række fordele forbundet med forbrugslån sammenlignet med mange andre typer lån på markedet. Hvilke fordele du kan glæde dig til at opleve, hvis du vælger at få dig et forbrugslån, har vi listet op herunder. Fordelene ved forbrugslån kan bl.a. være:

  • Frihed til selv at vælge hvor lang tid vil have til at betale af på dit lån
  • Frihed til selv at bestemme over hvordan du har tænkt dig at bruge pengene
  • Frihed til at låne alt fra 100 kroner og op til 100.000 kroner
  • Frihed til at betale lånet ud før tid hvis du har mulighed for det
  • Frihed til at tage forbrugslån så mange steder, du vil og har mulighed for
  • Frihed til at låne lige så mange penge, du har lyst til

Har du endnu ikke prøvet at tage et forbrugslån på noget tidspunkt, kan du allerede nu godt se frem til at prøve et forbrugslån sammenlignet med mange andre typer af lån. Der er langt mere frihed forbundet med at tage et forbrugslån sammenlignet med et billån eller et boliglån. Så er du glad for frihed over dine lån, vil du komme til at elske forbrugslån.

Ulemper ved forbrugslån

Det er dog naturligvis ikke kun fryd og gammen det hele. Der er også nogle ulemper forbundet med at tage et forburgslån – især hvis du vælger at gøre det online. Og det ville ikke være fair, hvis ikke også de blev taget med i betragtning i denne artikel, når vi nu har øjnene rettet mod forbrugslån sådan i helhed. Herunder kan du se nogle af de ulemper, du kan finde i forbindelse med forbrugslån.

  • Du kan opleve højere renter på online forbrugslån end andre typer lån
  • Du kan opleve øvrige gebyr i forbindelse med oprettelsen af lånet
  • Du kan ende med at betale mere for et forbrugslån online end for et lån i banken
  • Du kan ikke tage et møde ansigt til ansigt med en medarbejder hvis nødvendigt

Er det eksempelvis vigtigt for dig at kunne sidde at snakke med en medarbejder, der kan hjælpe og rådgive dig, er det ikke vejen frem at vælge et forbrugslån online. Selvom mange af udbyderne har en kundeservice, du kan ringe til, er det ikke helt det samme som at sidde over for en anden person og have tid og ro til at snakke. Men det kan omvendt også bare bringe en masse bureaukrati, og det er jo derfor, vi gerne vil undgå at skulle en tur i banken. For at gøre det hele meget nemmere for os selv.

Hvor meget kan jeg låne med et forbrugslån?

Det kommer langt hen af vejen an på, hvor du vælger at tage dit lån. Den enkelte låneudbyder har nemlig sine egne grænser for, hvor meget du som anøger eller kunde kan låne hos dem. Altså er det helt op til den enkelte udbyder at bestemme, hvor mange penge du maximalt kan låne af gangen. Er grænsen eksempelvis på 50.000 kroner, og tager du et lån på 50.000 kroner, betyder det dog ikke, at du ikke kan komme tilbage efter endnu et lån, når du har betalt de 50.000 tilbage igen.

Udbyderne har nemlig ikke noget problem emd at låne ud til dig flere gange, når du har betalt det enkelte lån af. Låner du en gang, betaler det af, kan du godt låne igen bagefter. Der er ingen grænser på, hvor mange gange du kan optage nye lån, når dit seneste lån hos udbyderen er blevet afviklet. Grænserne på forbrugslån ligger meget højt, i nogle tilfælde endda over 100.000 kroner, mens den laveste grænse er helt nede på 100 kroner hos nogle udbydere.

Forbrugslån beregner

Det bedste ved at ansøge om et lån på nettet sammenlignet med at gå i banken, er eksempelvis at du meget, meget nemt kan beregne dine lån online. Alle online låneudbydere har nemlig en beregner direkte på deres hjemmeside, som du let kan gøre brug af. På den måde kan du bare indtaste det beløb, du er interesseret i at låne, og så får du præsenteret alle tallene for dit lån direkte på forsiden. Der kan du meget nemt se, hvor meget du skal betale hver måned, hvad det kommer til at koste samlet set, hvad renten er, hvad lånets ÅOP er og meget andet.

Du kan også godt gå i gang med at finde en beregner, der kan beregne priser hos de forskellige låneudbydere for dig. Men det er ofte nemmest at gøre brug af beregneren, som du finder direkte hos udbyderen, da den altid er korrekt og opdareret med de gældende renter og tal. Det hele står sort på hvidt foran dig, når du taster det beløb ind, du gerne vil låne, og så er det meget nemt at finde frem til et hovedstol på lånet, som du har mulighed for at afdrage på. Beregneren kan også nemt bruges på både PC, mobil og tablet.

Hvordan finder jeg forbrugslån med den laveste rente?

Der er flere forskellige måder, du kan vælge at gribe dette an på. Den nemmeste måde er nok at bruge en af de låneportaler på nettet, der kan sammenligne priser hos flere forskellige udbydere for dig. Eller som i hvert fald kan sammenligne renterne. Der er dog flere ulemper forbundet med dette, som vi kommer ind på herunder.

For det første er du på ingen måde sikker på, at du får et repræsentativt billede af det komplette lånemarked. Du kan sagtens risikere, at portalen kun har låneudbydere med i deres værktøj, som de har en samarbejdsaftale med, og på den måde ved du altså ikke, om du reelt set får fremvist de billigste renter, eller om det kun er de billigste ud af dem, portalen har en aftale med.

Dernæst kan du heller ikke være sikker på, at renterne stadig er de samme, da låneportalerne er tredjeparts sider, og derfor er det ikke altid, du kan være sikker på, at tallene er helt opdateret direkte fra låneudbyderne. Så med andre ord finder du altså altid de korrekte tal hos udbyderne. Men du kan da godt vælge at bruge en af de portaler til at give dig et nogenlunde billede af, hvem der i hvert fald er i den dyre ende af skalaen.

Hvordan ansøger jeg om et forbrugslån?

Du ansøger om et forbrugslån ved at klikke dig ind på den udbyders hjemmeside, som du gerne vil bruge. Alle online låneudbydere har egen hjemmeside, hvor du ofte vil støde på låneberegneren på forsiden. Her indtaster du det beløb, du gerne vil låne, hvorefter du evt. kan vælge en løbetid på lånet, hvis det er en mulighed. Når du har gjort det, klikker du på knappen for at ansøge.

Herefter skal du bruge dit NEMid for at kunne gennemføre ansøgningen og lånet. Dit NEMid skal blandt andet bruges til at lave en kreditvurdering af dig og til at underskrive låneaftalen. Har du ikke et gyldigt NEMid, kan du altså ikke få dig et online lån i Danmark. Så det er meget vigtigt, at du er udstyret med sådan et, og at du har det på dig, hvis du gerne vil ansøge om et fobrugslån på nettet. Når det hele er blevet bekræftet, kan du derefter se frem til at modtage pengene på din konto inden for den tid, som den enkelte udbyder skal bruge på at udbetale dem. Nogle steder sker det inden for 10 minutter, andre steder kan der som regel gå 1-3 hverdage.

Sådan finder du billige forbrugslån

Hvis du vil gøre det nemt for dig selv at spotte billige forbrugslån online, kan det være en rigtig god idé at holde øje med renten på dit lån. Det skal være noget af det første, du kigger på, når du går i gang med at researche efter dit kommende lån. Renten er bl.a. med til at afgøre, hvor dyrt lånet bliver for dig, så det er klart en afgørende faktor, du bør have i tankerne, når du skal undersøge, om et lån er billigt eller i den dyre ende.

Hvis du finder en låneportal, som du stoler på, og som kan give dig et retvisende billede af det komplette marked, kan du også gøre brug af portalen til at sammenligne de mange udbydere med hinanden og fremvise den billigste løsning for dig. Vær igen altid opmærksom på, at du, ved at vælge en kortere løbetid på dit lån, kan gøre lånet billigere. Du skal naturligvis betale en højere månedlig ydelse, men hvis du ikke har noget problem med det, kan det være smart at afvikle din gæld hurtigt, så du slipper for at betale renter på lånet i længere tid end nødvendigt. Renter er jo bare den rene udgift for dig.

Kan jeg få forbrugslån uden rente?

Både ja og nej. Ja, du kan godt finde et forbrugslån uden renter, men ofte er det kun i forbindelse med kampagner for nye kunder, og det gælder som regel også kun, hvis du kan betale hele lånet tilbage inden for de første 14 eller 30 dage. Så det er så godt som umuligt at finde et lån fra en online låneudbyder, hvor du ikke skal betale en eller anden form for renter. Så vil du slippe helt for renter, skal du nok i gang med at spørge hos venner og familie om et lån.

Låneudbydernes måde at tjene penge på er bl.a. ved renter, så derfor vil du have svært ved at finde udbydere, der ikke har renter på deres lån. Du kan dog godt finde en stor variation i renterne, og derfor er det altid godt at undersøge markedet først, inden du vælger at låne pengene, da du på den måde kan gøre så meget som muligt for at finde en billigere løsning, i stedet for bare at vælge den første udbyder, du kommer forbi, som du ikke er sikker på har den laveste rente til dig.