Få råd til lidt mere i hverdagen

Trange tider kan tære på enhver. Der er derfor ikke noget at sige til det, hvis du selv også oplever at det kan være svært at få pengene til at passe i slutningen af måneden. Læs med videre og få nogle gode fif til, hvordan du kan skabe lidt mere luft i din økonomi.

Undgå tovtrækkeriet med din økonomi

Det er ikke sjovt, hvis man kun lige kan få tingene til at passe sammen økonomisk. Hver måned kan hurtigt føles som tovtrækkeri, hvor du kun lige netop får rykket tovet på din side inden regningerne skal betales til den 1. igen. Det er trættende og udmattende og derfor fortjener du også at få disse råd med på vejen. Måske de kan hjælpe dig til at få en smule mere luft i budgettet fremadrettet.

Når man er økonomisk trængt op i en krog kan det hurtigt virke som den rigtige løsning at optage et forbrugslån, så man kan puste lidt ud igen. Der findes et hav af hjemmesider der både tilbyder og sammenligner forskellige lån online, som f.eks. Sambla, men det sker jo at det sjældent er den letteste vej, der faktisk er den bedste. 

For at undgå at havne i flere og nye økonomiske problemer, så vent lige et øjeblik før du begynder dine ansøgninger om et lån. Prøv i stedet nedenstående råd af i første omgang og se om det ikke kan løsne det hele for dig.

Øg dine indtægter, mindsk dine udgifter

Første råd til at finde flere penge er selvfølgelig at se på dine indtægter. Har du en fin løn, men har du ikke forhandlet din løn i lang tid, kan en lønforhøjelse måske være det der skal til. Er der ikke udsigt til nogen lønforhøjelse, så se om du måske kan overskue og få muligheden for at arbejde flere timer. 

Er der gennemtjekket hvad der kan tjekkes på indtægtssiden og har det ikke været nok hjælp til mere luft i økonomien, så er det næste step at se på hvilke udgifter du har hver måned. Et godt tip vil her være at udskrive de sidste 3 måneders kontoudtog. 

Marker hvad der er nødvendige udgifter og dine indtægter og det du til slut står med som ikke er markeret er ting du måske kan undvære helt. Det kan f.eks. være streamingtjenester som du alligevel aldrig får set eller lignende. Det overrasker mange hvor anderledes deres egen opfattelse er af deres forbrug i forhold til den virkelige verden kan være.