Hvad koster forbrugslån?

Hvad et forbrugslån koster kommer an på følgende parametre:

  1. Renter
  2. Gebyr
  3. Løbetid/månedlig ydelse
  4. Lånets størrelse

Det er som udgangspunkt de ting, der er med til at afgøre, hvor dyrt et lån bliver for dig.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

Renter

Et af de nemmeste punkter at holde øje med, når du skal vælge det rette forbrugslån, er renten. Det er også den mest udbredte faktor at snakke om, og renten kan have den primære indflydelse på, hvor dyrt et lån bliver for dig.

Det gælder i alt sin enkelthed om at finde en så lav rente som muligt, der passer til den type lån du gerne vil have. Nogle gange bliver du nødt til at gå på kompromis med renten på lånet, hvis der er andre omstændigheder eller parametre, du vægter højere.

Er det eksempelvis meget vigtigt for dig at få dit lån udbetalt samme dag, at have en lang løbetid på dit lån eller at kunne låne X antal kroner, er det ikke sikkert, at du kan få den laveste rente på markedet med oven i købet. Så må du nogle gange nøjes med en lidt højere rente, så dine øvrige parametre kan blive tilgodeset.

reklame

Det er sjældent, at du finder et forbrugslån, hvor alle dine ønsker går op i en højere enhed. Det kan lade sig gøre, men det hører til sjældenhederne.

Gebyr

Dernæst er det vigtigt at være opmærksom på gebyr, når du skal låne penge fra en låneudbyder. Du vil ikke støde på gebyr, når du låner fra venner og familie, men det er meget udbredt på lån fra banker og digitale låneudbydere.

Der kan eksempelvis være et oprettelsesgebyr, som hurtigt kan tilføje et par hundrede kroner på dit lån. Det sker ofte, at du kan forvente et oprettelsesgebyr på et sted mellem 300 og 1000 kroner, alt afhængig hvor du vælger at låne pengene.

Skal du låne 3.000 kroner, er et oprettelsesgebyr på 650 kroner jo et enormt gebyr rent procentvis. Og dette gebyr har ikke noget med renten at gøre. Den kommer bare oveni.

Og oprettelsesgebyret er bare et af mange gebyr, der kan være forbundet med et forbrugslån. Så det er vigtigt at læse betingelserne, så du ved, om du skal være forberedt på øvrige gebyr.

Løbetid – eller den månedlige ydelse

Løbetiden kan også have en stor påvirkning på prisen for dit lån.

Jo længere en løbetid du har på et lån, desto længere tid er der også til at løbe renter på, og desto dyrere vil lånet også blive for dig i sidste ende.

En god tommelfingerregel er altid at få betalt dit lån af så hurtigt du overhovedet kan, hvis du gerne vil slippe så billigt som muligt. Jo hurtigere du betaler et lån af, desto færre renter skal du typisk betale.

En kort løbetid giver en højere månedlig ydelse, og det er med til at afdrage dit lån hurtigt. En lav månedlig ydelse giver dig typisk en lang løbetid og muligheden for at der kan løbe flere renter på.

Lånets størrelse

Sidst, men ikke mindst, har lånets størrelse naturligvis også en indflydelse på, hvor dyrt dit lån bliver.

Det er jo klart, at det er dyrere at tage et lån på 50.000 kroner med en rente på 10%, end det er at tage et lån på 5.000 kroner med samme rente og samme øvrige omstændigheder (bl.a. løbetid).

Så jo større lån du tager, desto højere en pris vil du typisk også skulle betale for det.

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling: inden for 24 timer – ÅOP: 4,25-21,90% *Eks. på lån