Hvad er renten på et forbrugslån?

Renten på et forbrugslån er umulig at fastsætte, da den varierer fra låneudbyder til låneudbyder.

Dog er det som regel tilfældet, at renter på forbrugslån er højere end renterne på eksempelvis billån eller boliglån.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

Langt hen af vejen skyldes det bl.a., at du ved et boliglån eller billån får et aktiv, som låneudbyderen kan tage i pant, hvis du ikke afdrager på dit lån.

reklame

Med et forbrugslån får du ikke med sikkerhed noget aktiv, som låneudbyderen kan tage sikkerhed i. Hvis du går ud og bruger pengene på mad, biografbilletter og rejser, er der jo ikke noget “aktiv” tilbage, som låneudbyderen kan rage til sig, hvis du ikke betaler dine afdrag til tiden.

Køber du en bil med et billån, har du, med mindre du totalskader den, stadig en bil stående i garagen, som banken eller pengeinstituttet kan tage fra dig.

Derfor er der som regel en højere risiko forbundet med forbrugslån fra udbyderens side, og det er bl.a. årsagen til, at et forbrugslån har en højere rente end andre typer lån.

Kan jeg selv bestemme min rente på mit forbrugslån?

Både ja og nej.

Nej, du kan ikke bare gå til en låneudbyder og sige, at du vil have lånet til den og den rente.

Men du kan jo selv bestemme, hvor du vælger at tage dit forbrugslån henne.

Dette giver dig altså mulighed for at bruge god tid på at lave din research ordentligt og finde frem til den udbyder, der kan tilbyde dig den bedste rente på dit forbrugslån.

Derfor er det altid en god idé at sætte dig ned og lave dit forarbejde, inden du vælger at kaste dig over en låneudbyder. For ved ikke at lave dette forarbejde, kan du nemt komme til at få et lån hos en udbyder med en meget højere rente, end hvad du kunne have fået andre steder, hvis blot du havde undersøgt hele markedet for muligheder.

Fast rente vs. variabel rente på forbrugslån

Ligesom med mange andre typer lån, kan det også lade sig gøre at finde forbrugslån med både fast rente og variabel rente.

En fast rente er låst fast på en bestemt sats under hele lånets løbetid, mens en variabel rente kan være både lavere og højere end den faste rente, der bliver tilbudt.

Dermed er du med en fast rente på dit forbrugslån sikker på, hvad du skal betale hver måned, mens den månedlige ydelse kan variere til både værende højere og lavere med en variabel rente.

Der findes forbrugslån med begge typer renter, og det er op til dig selv at bestemme, om du vil have en fast rente på dit lån, eller om du vil tage chancen med en variabel rente på dit forbrugslån.

Du kan nemt ende med at spare penge med en variabel rente, men omvendt kan du også hurtigt komme til at betale meget mere for dit lån med en variabel rente, så det afhænger nok lidt af dit temperament, om du skal vælge en fast eller variabel rente på dit forbrugslån.

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling: inden for 24 timer – ÅOP: 4,25-21,90% *Eks. på lån