I 2018 blev der udstedt 357.000 forbrugslån. Et tal, der har været i udelukkende vækst siden 2015, hvor tallet kun lå på 132.000.
Det er dog ikke præcist, hvor mange danskere disse lån fordeler sig ud over. De 357.000 lån i 2018 er nemlig ikke spredt ud over 357.000 forskellige personer. Der er mange personer, der tager flere forbrugslån eller kviklån i løbet af et år, og derfor er det ikke nøjagtigt til at sige, hvor mange personer dette drejer sig om.

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!
- Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
- Nemt, simpelt og uforpligtende
- Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
- Det er helt gratis!
Reklame
Dog giver det et klart billede af, hvor mange forbrugslån der bliver langet over disken i Danmark hvert eneste år, og det er interessant at se på.
Vil flere danskere tage forbrugslån i fremtiden?
Det er der nok flere ting, der kommer til at afgøre. Det er stadig muligt at oprette nye selskaber, der udlåner forbrugslån til de danske forbrugere. Men i slutningen af 2019 kom der en ny lov fra regeringen, som blandt andet satte en stopper for forbrugslån på med en ÅOP på over 35%.
Dog betyder det ikke, at der ikke kan komme mange flere spillere på markedet. Nu må de bare nøjes med en mindre profit på deres lån.
reklame
Med den voldsomme stigning der har været af forbrugslån bare fra 2015 til 2018, er der intet, der tyder på, at kurven vil gå den anden vej lige foreløbig, og at vi danskere har tænkt os at låne færre penge.
Måske kan corona-krisen være med til at give et efterspil på dette marked. Det bliver i hvert fald spændende at se, om antallet af forbrugslån er faldet i 2020 sammenlignet med eks. 2018, eller om det ikke har haft nogen betydning for lysten til at forbruge penge.
Hvilke danskere tager forbrugslån?
Igen er der ikke meget data at hente på dette område. Men der er dog noget, der tyder på, at bl.a. unge er glade for forbrugslån.
Omkring halvdelen af unge mennesker mellem 18 og 30 år havde minimum et enkelt lån i 2018, mens 25% af de unge, der havde et lån, havde et forbrugslån, hvilket dermed var den mest udbredte type af lån blandt unge, efterfulgt af bl.a. SU lån og boliglån.
Hvor mange procent af den ældre befolkning, der har et forbrugslån, ligger der ikke offentlig data omkring. Der er dog ikke noget, der tyder på, at de unge stopper med at tage fobrugslån, når de bliver over 30.
Selvfølgelig bliver deres gennemsnitlige indtægt forøget, men det vil deres udgifter også gøre, så differencen er nok på omkring den samme for dem, der har rundet de 30, som de unge mellem 18 og 30 med fast indkomst.
Danskerne er vilde med forbrugslån
Det er i hvert fald tydeligt at se, at vi ikke er bange for at tage forbrugslån, uanset om det så foregår via banken eller på nettet. Det er nemme penge, og det er en hurtig måde at få råd til en ny iPhone, nye møbler eller en ferie til de varme lande.
Og som det ser ud nu, er det kun en ny finanskrise eller ny lovgivning, der kan sætte en stopper for den måde, vi forbruger vores penge på.
