Hvem tager forbrugslån?

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Variabel pålydende rente fra: 3,49% – ÅOP: 4,21% *Eks. på lån

10.000 – 500.000 kroner

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling: inden for 24 timer – Debitorrente: 7,3% – ÅOP: 7,47% *Eks på lån

10.000 – 500.000 kroner

Løbetid 12 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling via straksoverførsel – ÅOP: 24,99% *Eks på lån

4.000 – 25.000 kroner

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling: inden for 24 timer – ÅOP: 4,25-21,90% *Eks. på lån

10.000 – 500.000 kroner

Alle mennesker tager forbrugslån. Det er ikke en type lån, der er møntet på en speciel type af personer. Hvor boliglån sjovt nok er målrettet mod dem, der ønsker at købe en bolig, og billån typisk plejer at blive taget af personer, der ønsker sig fire hjul at trille rundt på, kan man ikke på samme måde sætte personer, der tager et forbrugslån, i bås.

Forbrugslånet er møntet på en ting. Nemlig, forbrug.

Og hvad det forbrug så er, er helt op til den enkelte person at afgøre. Du vil nok bruge pengene anderledes, end dine forældre ville, eller end jeg ville. Men det er heldigvis det gode ved forbrugslånet – vi bestemmer fuldstændig selv, hvad vi ønsker at bruge pengene på.

Hver fjerde 18-30 årig har et forbrugslån

Det er begrænset med statistik, der findes inden for emnet forbrugslån. Men det gør det ikke mindre interessant at dykke ned i det data, der findes.

I en undersøgelse fra 2018 viser det blandt andet, at 51% af unge mellem 18 og 30 år har minimum et lån. Og ud af de personer, der har et lån, har 25% et forbrugslån, hvilket bl.a. gør forbrugslånet til den mest udbredte type af lån. Herefter følger SU lån med 23%, private lån fra familie og venner med 16% og boliglån med samme 16%.

De online forbrugslån er ikke synderen

Der har de seneste år været meget snak om, at online kviklån og forbrugslån er særligt slemme, da mange ender med at ødelægge deres privatøkonomi på den baggrund.

Men faktum er, at de online forbrugslån står for en minimal procentdel af alle forbrugslån, der bliver givet i Danmark. I en rapport fra Folketingets hjemmeside ses det bl.a. at digitale forbrugslån kun udgør 0,39% af det samlede danske marked for forbrugslån.

Dermed er der altså over 99% af danskerne, der får forbrugslån i bl.a. banken, hvilket gør det hult at diskutere de mange online lån som roden til mange menneskers dårlige økonomi.

Alle kan få brug for et forbrugslån

Selvom hver fjerde af de unge lånere har taget et forbrugslån, betyder det ikke, at det er den eneste gruppe af mennesker, der tager forbrugslån. Det er nok primært de unge, der gør brug af de digitale lån, men nu hvor vi har set, at 99% af lånene kommer fra ikke-digitale kilder, er der stadig rigtig mange, der eks. går i banken efter forbrugslån.

Dermed kan vi konkludere, at folk i alle aldre (over 18 naturligvis) vælger at tage forbrugslån af den ene eller anden årsag.

Der kan ligge mange forskellige årsager til grund for at tage et forbrugslån, og det er meget individuelt, hvad der kan få en person til at tage et forbrugslån.

Da det er op til den enkelte at bestemme, hvad pengene skal bruges til, ses det i lige så ofte grad, at pengene går til at dække akutte udgifter som uforudsete regninger, ulykker og skader, som det bruges til at betale for ferier, møbler, elektronik og meget andet.

Hvad du vælger at bruge dit forbrugslån på, er naturligvis helt op til dig. Og hvis du har andre måder at skaffe pengene på end at låne dig til dem, vil det naturligvis være at foretrække for din økonomi, så du undgår at komme i gæld til en låneudbyder.

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling: inden for 24 timer – ÅOP: 4,25-21,90% *Eks. på lån