Kan man trække forbrugslån fra i SKAT?

Nej, du kan ikke trække hele dit forbrugslån af i SKAT. Men kan glæde dig over, at du automatisk får fradrag for renter på dit forbrugslån hos et finansieringsselskab.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

Dermed har du altså mulighed for at få en skatterabat, hvis du har taget dig et forbrugslån. Det er meget vigtigt at være opmærksom på, at dette er nøjagtigt tilføjet i din skattemappe, så du er sikker på at gøre brug af dit fradrag, som du retmæssigt har til rådighed.

reklame

Hvis du er i tvivl om, hvordan det helt praktisk foregår, kan vi kun anbefale dig at tage en snak med SKAT eller at læse mere om det på deres hjemmeside.

Du skal ikke tage et forbrugslån for skattefordelenes skyld

Det er dog ikke sådan, at bare fordi du kan få fradrag for renterne på et forbrugslån, så har du fundet et hul i skattesystemet, som du bare skal benytte dig af.

Du skal på ingen måde tage et forbrugslån med det formål at spare penge i SKAT.

Det kan være en gevinst at kunne trække renterne fra på dit forbrugslån, men det er ikke noget, du bør have med i tankerne, når du overvejer, om du skal have dig et lån eller ej. Der er nogle andre og mere vigtige spørgsmål, du bør tænke på i stedet.

Det er i hvert fald meget vigtigere at forholde dig til, om din økonomi kan bære at få et lån, som du månedligt skal afdrage på, og i så fald hvor meget du har råd til at afdrage på det om måneden.

Det med at spekulere i skattefordele ved bestemte typer lån, er langt hen af vejen noget, du bør lade store virksomheder og revisorer spekulere i. Du har ansvaret for din privatøkonomi, og hvad hjælper et par hundrede kroner i fradrag, hvis du ikke har råd til at betale den månedlige ydelse på dit lån hver måned?

Husk også dine øvrige lån

Det er meget vigtigt at understrege, at det ikke kun er renterne på dit forbrugslån, som du har mulighed for at få et fradrag for.

Det er nemlig også muligt at få et fradrag for renter på dit banklån, boliglån, realkreditlån og så videre.

Så har du andre lån, er det, uanset hvilken type det er, meget vigtigt at undersøge grundigt, hvilke muligheder du har for fradrag.

Hvert år er der danskere, der smider tusindvis af kroner direkte ud af vinduet, fordi de ikke har styr på, hvilke fradrag de har ret til. Lad ikke dig selv blive en af dem.

SKAT er (som regel) altid til rådighed

Har du spørgsmål eller udfordringer med rentefradrag og din SKAT, er det altid en god idé at ringe til SKAT og få en snak.

Der kan godt være tryk på omkring tidspunktet for årsopgørelserne, og derfor kan det være en god idé at få styr på alt dette i løbet af året, så du ikke venter til sidste øjeblik.

Der er som regel altid en medarbejder ledig hos SKAT, der har tid til at snakke med dig og svare på dine spørgsmål. Også hvis det bl.a. gælder rentefradrag på forbrugslån.

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling: inden for 24 timer – ÅOP: 4,25-21,90% *Eks. på lån