Kviklån

Skal du låne penge nemt og hurtigt på nettet, er din nemmeste mulighed for dette helt uden tvivl at tage et kviklån. Kviklånet har fået meget omtale de sidste par år, fordi det i mange tilfælde har en høj rente sammenlignet med mange andre lån.

Dog er der sjældent fokus på de mange fordele, der også er ved kviklån.

Disse fordele bliver ofte glemt i debatten, og det er en skam, da kviklånet langt hen af vejen også kan noget, som mange af de almindelige lån i den grad ikke kan.

reklame

En af de helt klare fordele ved denne type lån er, at du slipper for alt det bureaukrati, der ofte er forbundet med at låne penge. Skal du eksempelvis ned i din bank for at låne penge, kan du godt regne med, at du ikke kommer derfra med flere penge på din konto uden at have snakket med minimum en række forskellige mennesker, der ikke bare skal afgøre, om du kan låne eller ej, men som også skal blande sig i, hvad du har tænkt dig at bruge pengene på.

Når du vælger et kviklån, gør du det som regel, fordi det gerne skal være så nemt og overskueligt som overhovedet muligt. Kan du ligge hjemme på din sofa og få dig et banklån uden at gå ud af døren? Ikke rigtig, vel? Men kan du ligge derhjemme, på din sofa, gå på nettet på din mobil og få dig et kviklån, hvor pengene bare bliver sat direkte ind på din konto, uden at en eneste person blander sig i, hvad du har tænkt dig at bruge pengene på? Ja, i den grad.

Derfor er det i den grad ærgerligt, at kviklånet ikke også bliver trukket frem i lyset med de mange fordele, der er ved at låne penge på den måde, sammenlignet med at låne penge på den “gammeldags” måde.

Kviklån FAQ

Er der et kviklån hvor alle bliver godkendt?

Både ja og nej.

For det første er der en helt basal aldersgrænse, som forhindrer personer under 18 år at ansøge om et kviklån. Så helt konkret kan alle ikke bare få sig et kviklån.

Men hvis du er 18 år, og du ikke er registreret som dårlig betaler i eksempelvis RKI, er der relativt mange udbydere, der er klar på at byde dig velkommen, og som er villige til at låne penge ud til dig.

Det er dog trods alt stadig to krav – ingen RKI registrering og at være over 18 år gammel – der forhindrer ALLE for at blive godkendt.

Kan jeg få et kviklån som arbejdsløs?

Ja, der er flere udbydere, der tilbyder kviklån til dig, selvom du ikke har nogen fast indkomst eller noget job.

En lang række udbydere har det som et krav, at du skal tjene et minimum beløb hvert eneste år, før du har mulighed for at få din ansøgning godkendt hos dem. Ofte er kravet til den årlige indkomst ikke så høj, hvilket bl.a. gør det muligt for personer på pension at ansøge.

Hvis du er oppe i store lån på over 100.000 kroner, kan det godt være, at du vil støde på et højere krav til den årlige indkomst.

Men der findes også en række udbydere, der gerne vil låne penge ud til dig, og som ikke har et krav om, at du skal tjene minimum det og det hvert eneste år for at kunne låne pengene.

Den enkelte udbyder har altid sine krav stående tydeligt på hjemmesiden, hvilket gør det nemt for dig at undersøge, om den enkelte udbyder har et krav om en minimum årlig indtægt til dig som ansøger. Så der kan du let se det.

Kviklån tilbagebetaling – Sådan gør du

Hvis du har taget dig et kviklån, eller hvis du går med tanker om at få dig sådan et, kan det være, du undrer dig over, hvordan du, sådan helt praktisk, skal betale af på dit lån, når du har fået det.

Når du ansøger om et kviklån, vil du i langt de fleste tilfælde blive vist et beløb under selve ansøgningsprocessen, hvor du kan se den månedlige ydelse på dit lån. Dette beløb er den mængde penge, du skal forvente at betale af på dit lån hver måned. Den kan typisk justeres ved at ændre på løbetiden eller lånets størrelse.

Når du opretter et nyt lån, vil du enten få girokort hver måned eller tilmelde betalingen til PBS, hvor pengene så bliver trukket hver måned. Det er meget vigtigt at huske at betale denne regning hver måned, da du kan risikere at få rykkere og gebyr, som bare gør dit lån endnu dyrere, hvis du glemmer det.

Hvad angår tilbagebetalingen af dit lån, tillader de fleste låneudbydere faktisk at lade dig betale lånet tilbage før tid, hvis du har mulighed for det.

Lad os sige, at du har lånt 40.000 kroner. Efter at have afdraget de første 10.000 kroner, vinder du 30.000 kroner i Lotto. Selvom der måske stadig er tre år tilbage af din tilbagebetaling, kan du godt kontakte din låneudbyder og bede om at få lov til at betale restbeløbet ud her og nu med de 30.000 kroner, du har vundet. I følge langt de fleste låneudbyderes regler og betingelser, kan det nemlig godt lade sig gøre at få lov til at betale lånet ud før den egentlige tid, hvis du har pengene til det.

Kviklån på SU som studerende

Som studerende er det ikke altid, at du har særlig mange penge på kontoen. De fleste af os har stået og kigget på en stort set tom konto, selvom der stadig har været en uge tilbage af måneden, før den næste portion SU tikkede ind på kontoen.

Derfor kan det ende med at være nødvendigt at få sig et kviklån, selvom man er på SU. Det oplagte er dog at søge om et SU lån, hvis du har mulighed for dette, da det som regel er billigere end at tage et kviklån. Men har du af andre årsager ikke mulighed for at få dig et SU lån, kan et kviklån være en løsning for dig.

Lad dog være med at låne flere penge, end du har råd til at afdrage på hver måned. Hvis du tager et lån med en for høj månedlig ydelse, som du ikke har råd til at betale hver måned, kommer du bare til at ende i en ond spiral, hvor du får en højere og højere gæld, fordi du misser dine betalinger. Det skal du undgå.

Men ved du, at du har få hundrede kroner til overs i dit månedlige budget, og kan du godt undvære dem til at afdrage på et lån hver måned i en periode, er der ikke noget, der forhindrer dig i at få et lån, selvom du er studerende og på SU.

Du skal bare sørge for at finde dig en udbyder, der ikke har et krav om, at du har en fast årlig indtægt på mere end det, du får i SU – med mindre du selvfølgelig har et job ved siden af, som øger din årlige indkomst til det minimumskrav, du kan finde hos nogle udbydere. Men er du over 18 år, kan du flere steder få dig et kviklån på nettet, selvom du “bare” får SU. Det er slet ikke noget problem at finde det.

Kviklån har nem godkendelse

Som tidligere nævnt, er en af de mange fordele ved kviklån blandt andet, at der er så nem en godkendelse.

Til at starte med foregår det hele online. Noget, som de fleste banker vil kunne lære noget af i vores moderne samfund. Her i 2020 vil vi altså bare have mulighed for at klare det hele fra vores mobil.

I og med at det foregår digitalt og online, giver det udbyderen mulighed for at lave en kreditvurdering af dig i løbet af et øjeblik, og på den måde kan den altså komme med et svar på din ansøgning om et lån inden for bare 30 sekunder.

Så udfylder du en ansøgning hos en kviklån udbyder, kan du forvente at få svar med det samme. Der er ikke noget med, at du skal vente i flere dage på, at en eller anden bankrådgiver vender tilbage til dig, hvis han eller hun altså lige husker det.

Med et kviklån får direkte og kontant svar på din ansøgning. Ja eller nej. Og hvis du får et ja, kan du se frem til at få pengene sat direkte ind på din konto inden for bare 24 timer hos langt de fleste udbydere.

Få et kviklån uden sikkerhed

De fleste af os har ikke rigtig noget, vi kan stille som sikkerhed for et lån. Hvis bilen er leaset eller finansieret, hvis vi lejer vores bolig, og hvis vi ikke har meget andet end en computer eller en smartphone af yderligere værdi, kan det være svært at stille noget som sikkerhed for et lån.

Derfor kan det være en fordel at gå efter et kviklån, hvis du skal låne penge, da mange kviklån udbydere ikke har noget krav om sikkerhed fra din side af.

Som tidligere nævnt har nogle enkelte udbydere et krav om en årlig indtægt på et bestemt beløb, men det er langt fra dem alle, der har det. Det er typisk den eneste form for sikkerhed, du vil se udbydere af kviklån have – og igen, det er langt fra dem alle.

Så står du og har brug for flere penge på din konto, men har du ikke lige en bil, en båd eller en købt bolig, du kan stille som sikkerhed, er det ofte ikke noget problem, hvis du går uden om banken og ansøger om et lån hos en kviklån udbyder. Her slipper du for alle de bøvlede regler og krav til dig som ansøger.

Find et kviklån med lav ÅOP

Selvom du går på jagt efter et kviklån, betyder det jo ikke, at der ikke er nogen grund til at finde det billigste lån på markedet. Der er jo ingen grund til at betale for meget for dit lån, selvom du vælger at ansøge efter et kviklån.

Der kan være stor forskel i de mange kviklåns ÅOP, alt afhængig hvor du vælger at ansøge om dit kommende lån. Med regeringens nye lov er forbrugslån med en ÅOP på over 35 forbudt. Derfor er det en større udfordring, hvis du skal finde en låneudbyder med en høj ÅOP.

Selvom grænsen er på 35 nu, betyder det ikke, at det er alle udbydere, der vælger at lægge sig helt op af den. Mange holder sig stadig et godt under den, så du stadig har mulighed for at spare penge ved at vælge dem frem for de øvrige udbydere, der ligger oppe ved grænsen på de 35.

Så sammenlign altid dine muligheder, så du ender med at betale mindst for dit lån. 3.000 kroner fra et firma, er jo lige så meget værd, som 3.000 kroner fra et andet firma. Så kan du lige så godt vælge det sted, hvor du kan få de laveste renter og den laveste ÅOP.

Hvad er det bedste kviklån?

Det kan der være flere meninger om. Mange vil jo nok pege på det firma, der kan tilbyde den laveste rente på lånet.

Men vi vil våge den påstand at sige, at der er flere faktorer, der spiller ind, når det gælder om at finde den bedste låneudbyder.

For hvad med support? Kundeservice? Brugervenlighed på hjemmesiden? Åbningstider? Fleksibilitet? Hurtig udbetaling?

Udbyderen med den laveste rente kan jo sagtens have 10 dages udbetaling. Og hvor brugbart er det så, hvis du står og har brug for pengene her og nu?

Eller udbyderen kan have 0 ansatte til at svare på henvendelser eller til at sidde i deres kundeservice.

Derfor er det ikke altid bare renten, du skal kigge på, når du skal finde det bedste kviklån. Havner du en situation, hvor du har brug for hjælp og vil i kontakt med din udbyder, er det jo rart, at der sidder nogle mennesker, gerne danskere, i den anden ende, du kan snakke med, og ikke får fat i et call center på Malta, der dårligt nok ved, hvad det drejer sig om.

Så tag flere ting med i dine overvejelser, når du skal finde det helt rette sted at ansøge om et kviklån. Det billigste er ikke altid den bedste oplevelse for dig.