Hvorfor er kviklån lovligt?

Kviklån er lovlige, fordi der som udgangspunkt er fri konkurrence inden for lånemarkedet.

I mange år har bankerne og realkreditinstitutterne siddet på markedet for at låne penge ud, men med tiden har der vist sig et behov for at slippe uden om banken, når det har været nødvendigt at låne penge.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

Der har været et behov for at kunne låne penge på farten, hvilket til at starte med kastede SMS lånet af sig. Her kunne du bare sende en SMS afsted fra din mobil, og på den måde kunne du så få dig et nemt og hurtigt lån uden at snakke med en eneste person.

reklame

Hvad skal vi med bilen? Hestevognen fungerer jo fint!”

Det har senere kastet kviklånet af sig, som vi kender det i dag. Det fungerer langt hen af vejen som SMS lånet, du ansøger bare online i steder for via en SMS. Men du kan stadig klare det direkte fra din mobil uden at have kontakt til en bankrådgiver eller lignende.

At påstå at kviklånet skal være ulovligt, svarer i mine øjne til at sige, at bilen skulle være ulovlig, da den kom frem, fordi hestevognen allerede eksisterede. Men hvad kører vi i i dag?

Til syvende og sidst er det jo markedet – det vil sige dig og mig – der bestemmer over, hvad der skal blive in. Markedet valgte bilen, og så var det jo sådan set ligegyldigt, hvad hestevognsejerne mente om den sag. Meninger er uden betydning i sådan en sammenhæng.

På samme måde kan bankerne og ældre mennesker brokke sig over kviklånet, for hvad er der nu i vejen med banken? Men det er jo tydeligt at se, at markedet er glade for kviklån. Derfor er det kommet for at blive.

Og det skal da heller ikke komme bag på mig, hvis vi på sigt overfører flere og flere af egenskaberne ved kviklånet til andre typer lån. Hvorfor kan vi ikke bare tage et billån eller et boliglån på samme måde? Hvorfor alt det bureaukrati, når det er tydeligt at se, at vi sagtens kan undvære det?

Folk kan ikke håndtere kviklånet og de høje renter

Der er nogle mennesker, der ikke kan håndtere at have et kviklån. De har ikke råd til det, og de ender i en høj gæld, som kommer til at have en påvirkning på dem resten af deres liv.

Det er en skam, og det vil nok være bedst for de mennesker ikke at låne penge igen. Måske skulle de slet ikke have lånt penge til at starte med.

Men vi kan ikke ulovliggøre kviklån baseret på, at der er nogle enkelte, der ikke kan håndtere det.

Hvis kviklånet blev gjort ulovligt, ville de selvsamme mennesker stadig finde en måde at dumme sig på. Så ville det bare være med et boliglån, et billån, køb på afbetaling eller lignende.

Der er også masser af mennesker, der får taget sig et boliglån, som de ikke kan afdrage på, og som sender dem ud i en milliongæld. Skal vi så også gøre boliglån ulovligt, fordi nogle enkelte ikke kan håndtere dem?

Det er ikke lånets type, der får din økonomi til at ramle. Det er fordi, du ikke har styr på din økonomi til at starte med.

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling: inden for 24 timer – ÅOP: 4,25-21,90% *Eks. på lån