Hvordan kommer man ud af kviklån?

Du kommer ud af et kviklån ved at betale dine lån ud. Men det er nok nemmere sagt end gjort. Mange ønsker at komme af med sine lån, men det kan være svært at komme i mål med disse ønsker, hvis der ikke lægges en stram plan for tilbagebetaling af lånene.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

Den nemmeste og hurtigste måde at komme ud af et kviklån er at betale det af, så hurtigt du kan. Ved at betale et kviklån af før tid, kommer du også til at spare penge på renterne, da der i så fald ikke vil løbe lige så mange renter på.

reklame

Her kommer vi med en god slagplan for, hvordan du kan bære dig ad med at komme ud af det eller de kviklån, du har lige nu, men som du egentlig ikke er interesseret i at have mere, og som du bare gerne vil have ud af verden.

Sæt dig et mål

Først og fremmest kan det være en god idé at sætte dig et mål for, hvor meget du vil afdrage hver måned, eller måske endnu bedre – hvor hurtigt du har lyst til at komme ud af dit kviklån.

Det kan måske være, at du egentlig skal afdrage på dit kviklån i yderligere fem år. Men det betyder ikke, at du ikke kan sætte et mål om at være fri for det om allerede to år.

Du har nemlig mulighed for at betale et kviklån af før tid, såfremt du har pengene til at gøre det med. Så sæt dig gerne et ambitiøst mål, og gå så videre til næste skridt. For hvad er et mål uden en plan? Ikke meget værd.

Læg en plan – lav et budget

For at kunne indfri dit mål om at være gældfri på en bestemt dato, kræver det simpel matematik og et godt budget. Du skal bruge X antal kroner hver måned i X antal måneder for at kunne være gældfri på præcis den dato, du har sat dig som dit mål.

Det kræver måske, at du laver ændringer i dit månedlige budget, så du har flere penge til at afdrage på dit lån hver måned.

Har du ikke nogle poster, du kan tage penge fra, og er det begrænset med midler, du kan tilføre over til posten for at afdrage på dit lån, er der nogle ting, du kan gøre.

Sådan finder du flere penge til at afdrage på dit kviklån

Vil du gerne allokere flere penge til at kunne afdrage på dit lån, kræver det en af to ting.

  1. Du skal øge din indtjening
  2. Du skal sænke dine udgifter

Du kan gøre en af de to ting for at finde flere penge til at afdrage på dit lån.

Ved at øge din indtjening behøver du ikke at gå på kompromis med dine nuværende udgifter, og du behøver derfor ikke at undvære dit abonnement i fitness, sælge din hund, sælge din bil, opsige dit tv-abonnement eller hvad du ellers kan have. Dog kræver det som regel, at du skal ofre nogle flere timer hver uge på at arbejde.

Ved at sænke dine udgifter slipper du for at arbejde mere, men til gengæld må du gå på kompromis med nogle af de goder, du har i dag. Det kan være ting som førnævnt, nemlig abonnementer, søde sager, fast food, dårlige vaner (rygning, e-cigaret, sodavand, alkohol, gambling).

Det er enkelt at lægge en plan for at komme ud af dit kviklån. Dermed ikke sagt, at det er nemt, og det er blandt andet også grunden til, at mange mennesker stadig sidder fast med gamle kviklån, som de ikke kan få bugt med.

Men er du villig til at øge din indtjening eller at sænke dine udgifter, har du rent faktisk mulighed for at lægge en god slagplan for at komme ud af dit kviklån hurtigere end forventet.

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling: inden for 24 timer – ÅOP: 4,25-21,90% *Eks. på lån