Hvordan undgår man kviklån?

Du undgår primært kviklån ved ikke at blive fristet. Det handler langt hen af vejen om mentalitet.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

 • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
 • Nemt, simpelt og uforpligtende
 • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
 • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

Mange vælger at tage et kviklån, fordi de bliver fristet til at købe noget, de måske ikke lige har brug for.

reklame

Der er naturligvis også en del, der har brug for penge her og nu til en pludselig akut situation, de er nødt til at tage sig af, og de har måske ikke andre muligheder end at tage et kviklån.

Men rigtig mange vælger at tage et kviklån, fordi de bliver fristet til at købe en ny iPhone, fordi den gamle jo alligevel også snart har 6 måneder på bagen. Eller et nyt tv, fordi det gamle jo kun er 65″, og nu er der tilbud på et 80″ i Bilka. Eller nyt tøj, nye møbler, ny make-up, nye gadgets eller hvad det nu kan være. Ikke noget der har med den egentlig livskvalitet at gøre, men mere nice-to-have ting.

Med den rette mentalitet undgår du kviklån

Vi kan alle sammen blive fristet til at købe noget nyt engang imellem. Og det er der som udgangspunkt heller ikke noget galt i. Hvis du vel at mærke har råd til at købe det.

Mange kan bare ikke undvære den materielle genstand, og i stedet for at spare op til at købe den, vælger de at låne penge til at få “glæden på forhånd”.

Hvis du kan styre din trang til at købe nyt grej, nyt tøj, nye møbler eller hvad det nu kan være, bliver det meget, meget nemmere at sige nej tak til kviklån.

Derfor er der en række spørgsmål, du måske kan bruge, inden du sætter dig for at tage et kviklån. Det kan virke som en god rettesnor at gå efter, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er den rette løsning at tage et kviklån til det, du har tænkt dig at købe med pengene.

 • Har jeg virkelig brug for det, jeg har tænkt mig at købe for pengene?
 • Kan jeg sælge noget for at få råd til at købe det i stedet for at låne?
 • Kan jeg låne af en ven eller familie, så jeg undgår at betale renter?
 • Kan jeg vente i en måned eller to med at købe det, så jeg kan spare op til det i stedet?
 • Hvor meget bedre bliver mit liv af at købe den her ting?
 • Har jeg allerede noget, der er lige så godt?
 • Er det en genstand der er nice-to-have eller need-to-have?

Det kan være nødvendigt at låne penge

Selvfølgelig er vi også klar over, at det kan være nødvendigt at låne penge. Du kan stå i en situation, hvor du har fået en tandlægeregning, en regning fra dit bilværksted, eller hvad der nu kan opstå af situationer.

I så fald er der jo også tale om need-to-have situationer og ikke nice-to-have, som vil dække over en ny iPhone, en drone, endnu et par sko eller hvad det kan være.

Så der er ikke noget galt i at tage kviklån. Men det kan spare dig for mange unødvendige udgifter, hvis du bliver bedre til at stoppe og tænke over, om du har brug for det lån, du har tænkt dig at tage. Brug spørgsmålene herover og lær dig selv at blive bedre til at stoppe op og tænke over dine beslutninger.

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling: inden for 24 timer – ÅOP: 4,25-21,90% *Eks. på lån