Hvilket kviklån er bedst?

Der findes mange forskellige kviklån derude. Derfor kan det også virke som lidt af en jungle, når du skal finde ud af, hvilket kviklån der er bedst.

Først og fremmest skal vi have fundet ud af, hvilket parameter der afgør, om et kviklån er det bedste eller ej.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

Hvis vi udelukkende måler det på den pågældende rente, der er på det enkelte kviklån, er det jo meget nemt at finde frem til det bedste kviklån. Så er det jo bare at samle alle kviklån og sortere ud fra renten. Men hvad med alle de andre parametre, der er med til at påvirke kvaliteten og prisen på et kviklån?

Det bedste kviklån måles ikke alene på renten

reklame

Selvom renten er meget nem at måle på, er det ikke den eneste faktor, der er med til at afgøre, om et kviklån er det bedste eller ej. Faktisk vil det også være en subjektiv vurdering, da det kan være forskelligt fra person til person, hvad de lægger vægt på, når de skal finde et kviklån.

Lad mig give dig et eksempel herunder.

Du og jeg vil begge gerne låne 5.000 kroner, og vi har begge besluttet at gøre det via et kviklån.

For dig er det renten på lånet, der er det vigtigste.

For mig er det løbetiden på lånet.

Du finder måske et kviklån med en fast rente på 10%. Lad os sige, at det er den laveste rente på hele markedet. Du har fundet kviklånet med den laveste rente – perfekt, ikke?

Ikke for mig. For lånet har en fast løbetid på tre måneder, og jeg vil have en løbetid på minium 24 måneder for at dele den månedlige ydelse op i så små bidder som muligt.

Derfor vil lånet med den laveste rente ikke være det bedste kviklån for mig, fordi jeg har andre parametre, jeg måler det på.

Dermed ikke sagt, at det ikke kan være det bedste kviklån for dig. Det kan det sagtens. Men vi må huske på, at vi alle sammen har forskellige behov til vores lån, og dermed er det svært bare at pege på et enkelt lån og sige, at det er det ultimativt bedste lån.

Dette kviklån med 10% rente er perfekt for dig, fordi du kun tænker på renten og prisen på lånet. Så betyder det ikke så meget, at du skal betale et par tusinde af hver måned på dit lån, fordi du kun har tre måneder at afdrage over.

Det er ikke perfekt for mig, for jeg har ikke X antal tusinde kroner til at afdrage med hver måned. Jeg har måske kun 350 kroner til at afdrage på lånet om måneden, og derfor er det essentielt for mig at finde en udbyder, der kan tilbyde mig en mere fleksibel løbetid. Så betyder det ikke så meget, at jeg skal leve med en rente på 11% eller 12%.

Mange ting spiller ind

Så der er altså mange ting, der spiller ind, når du skal finde det bedste kviklån.

Derfor er det også en god idé at sætte dig ned og tænke over, hvad der er vigtigt for dig, når du skal tage et kviklån.

  • Er løbetiden vigtig for mig?
  • Er renten vigtig for mig?
  • Er oprettelsesgebyret vigtigt for mig?
  • Er udbyderens åbningstid vigtig for mig?
  • Er udbetalingstiden vigtig for mig?
  • Er lånets størrelse vigtig for mig?

Alt dette, og sikkert også meget mere, skal du tage med i dine overvejelser, når du skal finde det bedste kviklån til dine behov. Du kan ikke sammenligne dine behov med andres.

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling: inden for 24 timer – ÅOP: 4,25-21,90% *Eks. på lån