Hvorfor tager unge kviklån?

Unge tager kviklån fordi det ofte er meget nemmere og mere i øjenhøjde end at gå en tur i banken. Det er blandt andet det, der har gjort det så attraktivt at tage kviklån, både for unge og ældre. Mange af udbyderne har nemlig forstået at gjort det let tilgængeligt – noget som bankerne har kæmpet med i årevis.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

I mange år har lån været noget bøvlet, som har været svært at forstå, og der er mange svære ord, der ikke giver mening for de fleste personer.

reklame

Men alle kan forstå “lån 5.000 kroner på 2 minutter“.

Unge tager kviklån fordi det er nemt, hamrende effektivt, uden bureaukrati, unødvendigt at snakke med nogen undervejs, kan klares direkte fra mobilen og så videre.

Bør unge tage kviklån?

Nej. Ikke hvis de kan undgå det. Men det gælder dog ikke kun unge. Der er ingen, der bør tage nogen former for lån, hvis de kan undgå det.

Men det er dog ikke altid sådan, at verden ser ud. For nogle gange kan man havne i situationer, hvor det kan være nødvendigt at tage sig et lån. Og her kan det for mange, især unge, virke meget mere overskueligt at tage et lån i form af et kviklån, end at skulle en tur i banken, eller hvor de nu kan finde penge.

Kviklån er ofte udstyret med en lidt højere rente, end hvad du kan finde andre steder. Men rigtig mange unge er villige til at betale en lille smule ekstra for den komfort og lethed, der er i at tage et kviklån sammenlignet med de andre alternativer til at låne penge.

Hvad betyder 1000 kroner ekstra over tre år? Det er 27 kroner mere om måneden – ikke ligefrem et beløb der slår kistebunden ud af økonomien.

Med de mange unge mennesker, der tager kviklån, er det også tydeligt at se, at det ikke er renterne eller omkostningerne ved lånet, der betyder mest. Hvis det var det, ville vi nok ikke se særlig mange mennesker vælge et kviklån. Det er komforten, letheden, den hurtige udbetaling af pengene og meget andet, der vægter langt højere.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg vil undgå at tage et kviklån som ung?

Hvis du alligevel gerne vil finde en alternativ vej at gå i stedet for at tage et kviklån, er der selvfølgelig nogle muligheder for dig, som du kan benytte dig af.

Har du brug for et kviklån, er det jo gerne fordi, du har brug for penge. Og der er mange måder at skaffe flere penge på, end bare at hive mobilen frem og ansøge om et lån online.

Du kan blandt andet gøre følgende:

  • Sælge noget du ejer, som du ikke bruger længere
  • Få et ekstra job
  • Få flere timer på dit nuværende arbejde
  • Skabe en sideindtægt – eksempelvis online
  • Spare op

Hvis du bare er udstyret med tålmodighed, er det i mange tilfælde nok til at holde dig fra at låne penge. Lån er sat i verden til dem, der ikke har tålmodighed til at vente på at få råd til at købe det, de gerne vil have.

Løbetid 12-180 måneder – Ansøg med NEM-id – Udbetaling: inden for 24 timer – ÅOP: 4,25-21,90% *Eks. på lån