Kan jeg nøjes med at betale renter på mit lån?

Ja, der er flere låneudbydere, der tilbyder dig kun at betale renter på dit lån og dermed holde en afdragspause.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

Har du eksempelvis et lån, som du afdrager på hver måned, men havner du i en situation, hvor du er mere presset end ellers – det kan være i en hår december måned – kan det være rart at kunne pause sin betaling på lånet, så du har lidt mere luft i dit budget i den måned.

reklame

Du skal naturligvis stadig betale renterne i den måned, og selvom det stadig er penge du skal af med, frigør det stadig hele din månedlige ydelse ekskl. renter, som du kan bruge julegaver, julemad, eller hvad du nu har brug for at have råd til i eks. december måned.

Ikke gratis at sætte din betaling på pause

Mange mennesker misforstår desværre muligheden for at sætte sin betaling på pause, når de eksempelvis har et kviklån eller et forbrugslån.

Får du muligheden for det, er det ikke ensbetydende med, at du slet ikke skal betale noget til låneudbyderen i den periode, hvor du har sat lånet på pause.

I 99% af tilfældene skal du stadig betale renterne i den eller de måneder, du vælger at springe over eller sætter lånet på pause.

Dermed skubber du din tilbagebetaling i en, to eller tre måneder, men du skal stadig betale renter i de måneder, hvor du ikke afdrager på lånet. Dermed bliver dit totale beløb for at have lånet højere, i og med du tilføjer flere måneder, hvor du betaler renter på dit lån.

Kan blive nødvendigt for alle at sætte lånet på pause

Det er jo ikke til at vide, hvornår det kan blive nødvendigt at sætte sit lån på pause. Der kan være mange uforudsete udgifter, en hård december måned, en misset flyafgang hjem fra en charterferie som kan kræve højere udgifter end sædvanligt i en måned.

Derfor kan det være rart at have sit lån hos en udbyder, der kan tilbyde dig denne mulighed, hvis du en måned har brug for pengene et andet sted, og ikke har meget luft i budgettet at gøre godt med.

Får du en tandlægeregning, ødelægger dit barn noget du skal betale erstatning for, går bilens motor i stykker eller hvad det nu end kan være, der udfordrer dit månedlige budget, er det en fordel at kunne pause så mange af dine faste udgifter som muligt. Så kan du altid vende tilbage næste måned, hvor du er oven på igen.

Husk det når du vælger låneudbyder

Det er vigtigt at huske på, at dette langt fra kan lade sig gøre hos alle låneudbydere. Faktisk er det kun en brøkdel af de nuværende låneudbydere, der tilbyder dig denne mulighed, eller som kan tilbyde dig et gratis lån.

Er det derfor vigtigt for dig at have denne mulighed med i dit lån, er det en god idé at have fokus på det, når du skal vælge det næste sted at låne penge.

Det vil typisk stå på låneudbyderens forside, i deres betingelser eller under deres FAQ, hvis det kan lade sig gøre for dig at pause afdragene i en periode.