Kan jeg få SU lån hvis jeg står i RKI?

Ja, du kan godt få et SU lån hvis du er registreret i RKI.

Der er ikke nogle krav til dig som ansøger, at du ikke må stå i RKI, når du gerne vil have dig et SU lån. Det eneste krav, der er til dig fra statens side af, er, at du er modtager af SU.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

Om du skylder penge til andre, står i RKI eller lignende, betyder ikke noget for din mulighed for at få et SU lån.

reklame

Så er du RKI, og skal du til at modtage SU, skal du ikke være bange for, at du ikke kan få dig et SU lån, hvis det er nødvendigt for dig.

Derfor er SU lån og RKI en dårlig kombination

Bare fordi du kan få dig et SU lån, når du står i RKI, er det ikke ensbetydende med, at det nødvendigvis er en god idé at benytte sig af det.

Selvom SU lånet er et af de billigste lån, du kan få i Danmark, er det ikke nødvendigvis smart at tage, når du er i en situation, hvor du i forvejen skylder så mange penge, at du er optaget i RKI.

Når du er registreret i RKI, er det fordi, at du er registreret som dårlig betaler. Du har en misvedligeholdt gæld, og du kommer først ud af RKI, når du har rettet op på den gæld.

Derfor er det ikke sikkert, at det er en god idé for dig at optage ny gæld, i dette tilfælde i form af et SU lån, så længe du stadig skylder penge andre steder.

Står du RKI kan det være bedre med et arbejde end en uddannelse

Når du er på SU, får du et par tusinde kroner om måneden. Dertil kan du tjene op til et 8-13.000 kroner om måneden via dit månedsfribeløb, du har som modtager af SU. Det er grænsen for, hvor meget du må tjene ved siden af din SU.

Står du i RKI, kan det være en rigtig god idé at gøre alt for at komme så hurtig ud af RKI igen som overhovedet muligt. At stå i RKI lukker en masse døre for dig, så det kan være klogt at arbejde på at komme ud af RKI registreringen.

Derfor kan det være bedre at finde dig et arbejde eller endda to, hvis du kan, i stedet for at gå på SU. Selvom du kan tjene op til 13.000 kroner ved siden af din SU, kan det være svært at få tid til at passe et deltidsjob, der kan kaste det beløb af sig, samtidig med at du passer dine studier.

Så er det måske bedre med et enkelt eller to jobs og dermed kæmpe din gæld ned, end det er at gå på SU og forøge din gæld med SU lån.

Har du ikke andre muligheder, er det naturligvis bedre at få SU end slet ikke at modtage nogle penge. Men du bør stærkt overveje, om du skal forøge din gæld med et SU lån, eller om det er bedre at få dig et job eller to ved siden af studierne, så du kan tjene nogle penge i stedet for at låne dig til dem.