Kan jeg sælge min bil når jeg har lån i den?

Ja, du kan godt sælge en bil med lån i. Der er mange mennesker, der på et tidspunkt oplever, at de ikke har råd eller interesse til at blive siddende i en bil eller et billån og derfor vælger at sælge bilen, selvom der stadig skyldes penge i den.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at få lånetilbud med GoLoan!

  • Start din låneansøgning på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Anbefalet til store lånebeløb
  • Samlelån op til 500.000 kr
  • Ingen RKI
  • Min. 18 år
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

I mange tilfælde vil en evt. købesum være nok til at betale restgælden af, alt afhængig hvor mange penge du skylder i bilen.

reklame

Har du taget et billån med en høj rente, er det dog ikke sikkert, at du, alt afhængig hvor mange penge du har afdraget hver måned, får nok penge ind i en evt. købesum til at betale restgælden af.

Kan jeg sælge min bil med restgæld privat?

Ja, du kan godt sælge en bil med restgæld privat. I det tilfælde er det værd at være opmærksom på, at køber har mulighed for overføre pengene direkte til kreditpartneren, der har pant i bilen. Derefter kan køber over differencen til dig som sælger, hvis der ellers stadig er en difference.

Er købesummen svarende til restgælden, går du i 0, og dermed får du ikke nogle penge ind på din egen konto, da alt vil gå til at betale restgælden på bilen.

Pas på restgæld når du køber brugt bil

Skal du selv til at kigge på brugt bil, er det meget vigtigt, at du holder øje med en evt. restgæld, når du skal købe bilen. Der kan nemlig godt være en restgæld i bilen, og du kan ikke være sikker på, at sælger altid fortæller den korrekte situation angående restgælden. Så er det meget mere sikkert selv at læse op på dette, hvilket du nemt og gratis kan gøre på nettet.

Du kan blandt andet gøre brug af Tinglysning.dk, hvor du kan indhente tinglysning på bl.a. køretøjer. Her kan du se en evt. restgæld, og dermed kan du med egne øjne vide dig sikker på den økonomiske situation omkring den bil, du er ved at købe.

Restgælden følger nemlig bilen, så du kan sagtens risikere at overtage en restgæld, som du forpligter dig til at tage dig af, når bilen går over i dit navn. Derfor er det meget vigtigt at være opmærksom på dette, når du skal købe brugt bil.

Hvis du vil vide mere om køb af bil med evt. restgæld, kan du finde meget mere information på de følgende sider.

Du kan sagtens ende med overskud ved salg af bil med restgæld

Selvom der er restgæld i din bil, når du sælger den, betyder det ikke, at du ikke kan stå tilbage med penge på kontoen i sidste ende.

Skylder du eksempelvis 30.000 kroner i din bil, men kan du sælge den for 40.000 kroner, vil du stå med en difference på de 10.000 kroner efterfølgende.

Disse penge kan du så selv bestemme, hvad du vil gøre med. Du kan eksempelvis bruge dem som en del af udbetalingen på en ny bil, hvis du skal købe en ny bil, eller du kan bruge dem på at betale øvrig gæld ud, hvis du eksempelvis har et forbrugslån eller andet, du gerne vil have ud af verden.