Kan jeg forhøje mit nuværende lån?

Ja, i langt de fleste tilfælde kan du godt forhøje dit nuværende lån.

Hvis du vælger at låne penge fra en digital udbyder, kan du som oftest nemt forhøje dit lån op til den maksimale grænse, de har for et lån.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

En online låneudbyder har som regel en begrænsning, du ikke kan snige dig udenom som ansøger. Lad os eksempelvis sige, at du har lånt penge hos en udbyder, hvor grænsen går fra 3.000 kroner til 15.000 kroner for et lån.

reklame

Hvis du har lånt 5.000 kroner, og nu står i en situation hvor du har brug for flere penge, kan du hos mange af disse typer udbydere nemt forhøje dit lån, så længe dit samlede lån stadig befinder sig inden for de 15.000 kroner, som er deres øverste grænse for et lån.

I dette tilfælde vil du eksempelvis godt kunne forhøje dit lån med 10.000 kroner, så du samlet set har lånt 15.000 kroner. Men du vil ikke kunne forhøje dit lån med 15.000 kroner, da det vil bringe dit samlede lån op på 20.000 kroner, og deres grænse for lån til hver person er på 15.000 kroner.

Er der en begrænsning på hvor mange gange jeg kan forhøje mit lån?

Oftest nej. Ikke så længe du bare bevæger dig inden for de grænser, der stillet af låneudbyderen.

Med andre ord kan, hvis vi holder fast i tidligere eksempel, ofte sagtens låne yderligere 3.000 kroner, så igen 3.000 kroner og endnu engang 3.000 kroner. Dermed har du forhøjet dit lån med i alt 9.000 kroner, og har et samlet lån på 14.000 kroner – stadig inden for de 15.000 kroner, som udbyderen har som grænse.

Du skal dog være opmærksom på, at der nogle steder kan være oprettelsesgebyr på hvert eneste lån, så du kan risikere at skulle betale et gebyr, for hver gang du forhøjer dit lån. Også selvom det er hos den samme udbyder.

Er det en god idé at forhøje mit nuværende lån?

Det kommer helt an på din private økonomiske situation, så det har vi ikke nogen mulighed for at afgøre.

Dog skal du huske på, at hvis du forhøjer dit nuværende lån, vil din månedlige ydelse også stige, og du vil skulle betale flere penge hver eneste måned i afdrag på dit lån.

Så du kan ikke bare fortsætte med den samme ydelse, du har betalt hidtil, hvis du forhøjer dit lån hos den samme udbyder.

Skal jeg forhøje mit lån eller taget et nyt lån hos en anden udbyder?

Det er ikke altid en fordel at forhøje dit lån hos den samme udbyder, som du allerede har et lån hos.

Har du eksempelvis fundet en anden udbyder med en lavere rente eller lavere ÅOP, og opfylder du kravene for at blive godkendt der, kan du jo lige så godt tage dit næste lån hos den nye udbyder i stedet for at øge din gæld hos en udbyder, der har en højere rente og højere omkostninger for dig som kunde.

Er du glad og tilfreds hos din nuværende udbyder, og gider du ikke bruge tid på at undersøge priserne på markedet, kan du naturligvis også bare blive hos din nuværende udbyder og forhøje dit lån hos dem.