Billige lån

Der er efterhånden mange muligheder for at få et billigt lån. Hver eneste måned åbner der nye låneudbydere på markedet, og derfor er det også væsentligt for de mange udbydere at skille sig ud fra hinanden. Det gør de bl.a. på at være billigere end alle de andre.

Så hvis du har brug for et billigt lån, kan du stadig finde det online. Du kan naturligvis nok få lånet til et par procenter mindre i banken, men så skal du jo også en tur i banken, og vi ved alle sammen, hvilket bureakrati der kan gemme sig der.

reklame

ÅOP på online lån behøver ikke nødvendigvis at være meget højere end den, du kan finde i banken. Så hvis du vil gøre det nemt for dig selv at få et lån, du stadig har mulighed for at afdrage på hver eneste måned, vælger du at låne pengene på nettet – et sted hvor du kan få den månedlige ydelse, du kan matche, og som matcher dine behov.

Hvert eneste sted vil du blive præsenteret for den månedlige ydelse, du skal betale hver måned, når du indtaster det beløb, du gerne vil låne. Derfor er det meget nemt at se, om det er et lån for dig, eller om det er for dyrt.

Hvad er det billigste lån overhovedet?

Det billigste lån du overhovedet kan finde er naturligvis fra private. Det er fra venner, bekendte og familie, hvor du ikke skal betale noget for at låne pengene.

Låner du eksempelvis 100 kroner af din ven, forventer han ikke, at du betaler renter på det lån. Han forventer bare at få sine 100 kroner igen på det tidspunkt, I har aftalt. Billigere lån finder du ikke. Men hvad så hvis du ikke lige har en ven eller et par forældre, du kan låne pengene af?

Så er det næste lån i rækken formodentlig SU lån. Er du på SU som studerende, og vil du gerne låne penge, kan det være en fordel for dig at undersøge muligheden for at få et SU lån, inden du overvejer at låne penge på nettet, da SU lån som regel at billigere.

Er du ikke studerende, og vil du stadig gerne have et billigt lån, har du nu to muligheder tilbage. Du kan gå i banken, eller du kan gå på nettet. Og så skal du i gang med at sammenligne, hvor det er billigst, og måske også nemmest for dig at låne pengene.

Billigt lån med fast rente

Hvis du leder efter et kviklån eller et forbrugslån – et lån som du bare kan bruge på lige netop det, du har lyst til, og ikke et billån eller et boliglån – er der ikke mange udbydere, der tilbyder en fast rente.

En fast rente bliver ofte tilbudt på lån, hvor der er tale om køb af et aktiv. Det kan eksempelvis være en bil, hvor du skal låne 150.000 kroner. Her kan du ofte vælge mellem en variabel og fast rente på dit lån, fordi der er en sikkerhed i den bil, du har købt. Det samme gør sig gældende for boliglån.

Når vi taler om forbrugslån, er der jo sjældent et aktiv. Bruger du pengene på en rejse, en fest eller lignende, er der jo ikke noget aktiv af værdi, du ligger inde med, som udbyderen kan have sikkerhed i. Derfor vil du ofte støde på variable renter på denne type lån, når du leder efter lån online.

Betyder det så, at du ikke kan finde forbrugslån med en fast rente? Nej, overhovedet ikke.

Et af de steder, der bl.a. tilbyder denne type lån med en fast rente er Coop Bank. Det er et af de eneste steder, jeg har fundet, som kan hjælpe dig med sådan et lån. Lånet hedder CoopLån 20+, og går fra 20.000 kroner og op til 75.000 kroner. Skal du have et mindre lån, kan du ikke få det her.

De har en fast rente på lige netop dette lån. Dermed ikke sagt, at renten er vanvittig lav, men den er fast, og dermed skal du ikke være bange for at få nogle overraskelse under løbetiden på lånet. Med en variabel rente kan renten variere hele tiden – det sker ikke med et lån med fast rente.

Billige lån til pensionister

Selvom du er pensionist, kan du stadig stå i en situation, hvor du har brug for at låne penge. Men kan det overhovedet lade sig gøre for pensionister at tage nemme lån online?

Ja, i mange tilfælde kan det godt. Som pensionist er du jo så heldig i Danmark, at du har en fast indkomst. Og denne faste indkomst er ofte nok til at blive godkendt hos en række låneudbydere.

Dermed kan du nemt gå i gang med at lede efter den billigste låneudbyder, der godkender ansøgninger fra pensionister, og som gerne vil hjælpe dig med et lån.

Gå efter billige korte lån hvis du kan

Hvis du gerne vil have dig et billigt lån, kan det også være en god idé at gå efter de kampagner og tilbud, du kan være heldig at falde over.

Der er mange udbydere, der ofte kører med kampagner til bl.a. nye kunder, hvor du har mulighed for at spare renterne væk i en periode. Det kan eksempelvis være rentefrit at låne penge, hvis du betaler lånet af inden for 14 eller 30 dage.

Det kræver naturligvis også, at du så rent faktisk har mulighed for at afdrage hele lånet inden for den periode. Har du ikke det, kommer der renter på lånet efter den korte periode.

Men det kan være oplagt at finde sådan et lån for dig, der ved, at du har råd til at betale lånet af, lige så snart du får udbetalt din næste løn. Måske står du bare lige nu i en situation, hvor du mangler penge til det ene eller andet, og ikke kan vente på din løn. Så kan det være en løsning at tage et lån et sted, hvor du får lånet helt uden renter, hvis du betaler det tilbage inden for eksempelvis en måned.

Sådan kan du selv gøre dit lån billigere

Hvis du er interesseret i at få et så billigt lån som overhovedet muligt, er der her et tip til dig, som du kan gøre brug af, næste gang du skal låne penge.

Ved at vælge en kort løbetid på dit lån, kan du nemlig minimere den samlede udgift og de samlede låneomkostninger, som du skal betale for dit lån.

Mange steder har du selv mulighed for at vælge lige netop den løbetid, du gerne vil have på dit lån, og ved at vælge en kortere løbetid på lånet, sænker du også antallet af måneder, hvor du skal betale renter på lånet. Og det medfører altså en lavere samlet omkostning for dit lån.

Har du eksempelvis mulighed for at vælge at afdrage dit lån over 12 eller 24 måneder, vil du sparer flest penge ved at vælge at betale af over de 12 måneder i stedet for de 24.

Ulempen ved denne metode er dog, at du skal afdrage mere hver måned – altså din månedlige ydelse på dit lån bliver højere. Og det er ikke gunstigt for alle, da det ikke er alle der har råd til at afdrage flere penge hver måned.

Men kan du bare skære fire, seks eller otte måneder af din løbetid, kan det også løbe op i en god mængde penge sparet, uden at du nødvendigvis skal af med mange flere penge hver måned.

Tager vi udgangspunkt i det tidligere omtalte CoopLån 20+, som har en fast rente, kan en måneds kortere løbetid tilføje 5 kroner til din månedlige ydelse. Men på dine samlede omkostnigner for lånet kan det spare dig for over 120 kroner.

Så vælger du eksempelvis dette lån, kan du altså spare dig selv for 120 kroner, hver eneste gang du øger din månedlige ydelse med fem kroner (hvilket du gør ved at forkorte løbetiden med en måned). Dette eksempel er taget ved et lån på 20.000 kroner med en løbetid på 60 måneder. Alt afhængig af detaljerne, kan de 5 kroner stige, og de 120 kroner i besparelse kan variere. Men idéen er den samme, og det kan nok også lade sig gøre hos mange andre udbydere.

Derfor er det værd at overveje, om du ikke kan tilføre ekstra 100 kroner til din afbetaling hver måned, da det på sigt kan spare dig for mange penge. Bruger vi føromtalte eksempel, hvor du sparer 120 kroner for hver 5 kroner du putter på din afbetaling, vil 100 kroner ekstra om måneden spare dig for omkring 2.400 kroner over lånets periode. Det er da også en sjat penge.

Du kan selv lege med låneberegneren og regne på det, når du sidder hos den låneudbyder, du har tænkt dig at bruge. Så kan du tit trække i løbetiden – enten frem eller tilbage – og se hvordan det påvirker din månedlige ydelse, men ikke mindst, lånets samlede omkostninger. Det er sjovt at se, hvor lidt du egentlig skal betale yderligere om måneden, kontra hvor mange penge det kan spare dig for på den lange bane.

Har et billigt lån altid en kort løbetid?

Ikke nødvendigvis. Det kommer helt an på, hvilken rente der er på lånet. Du kan sagtens finde et lån med en kort løbetid – eksempelvis et lån med tre månders løbetid – som stadig kan være dyrt at benytte dig af.

Der er nogle enkelte låneudbydere, der kører med en fast løbetid på førnævnte tre måneder, og her har du ikke selv mulighed for at påvirke løbetiden, da den er fastsat, og dermed har du ikke mulighed for at justere på den månedlige ydelse eller de samlede omkostninger – kun ved at justere på lånets størrelse kan du det.

Så nej, de korte lån er ikke nødvendigvis billigere.

Sådan kan du spare tusindvis af kroner på dit lån

Har du et lån, og vil du gerne gøre det billigere for dig selv at afdrage på det lån, har du en gylden mulighed for at spare op til mange tusinde kroner på lånets omkostninger.

Du kan nemlig i mange tilfælde betale lånet af før tid, hvis du har pengene til det. Langt de fleste låneudbydere tillader dig at betale lånet ud før tid uden gebyr eller øvrige omkostninger.

Lad os sige, at du stadig mangler tre år af dit lån. Det er tre år, hvor du, formodentlig hver måned, skal betale renter på lånet, foruden din egentlige afbetaling.

Har du mulighed for at betale lånet ud her og nu, slipper du altså for op imod tre års renter, hvilket kan løbe op i mange tusinde kroner i nogle tilfælde.

Hvad ulemper er der så ved at gøre dette?

Ikke mange. Faktisk er den eneste ulempe egentlig bare, at du så mister det rådighedsbeløb her og nu. Har du 20.000 kroner på kontoen, som du kan bruge på at betale dit lån ud, eller at indfri det før tid som det også hedder, vil du naturligvis ikke have de 20.000 kroner på din konto til rådighed mere.

Omvendt vil det være en investering i din egen privatøkonomi, da du slipper billigere ud af lånet. Og samtidig vil du frigøre en bunke penge hver måned, som du nu ikke skal bruge på at afdrage på dit lån mere, men som du i stedet kan lægge i en ny opsparing, hvis du har lyst til det. Så er du inden længe oppe på de samme 20.000 kroner igen.

Der er mange måder at gøre dit lån billigere for dig selv. Men først og fremmest er det naturligvis en god idé at finde et lån med en så lav rente, du overhovedet kan. Dernæst kan du begynde at tænke på mulighederne for at vælge en kort løbetid, indfri lånet før tid eller øge din månedlige ydelse.

Det er små valg, der kan afgøre, om du skal betale meget eller lidt for at låne penge. Så hvis du bare sørger for at træffe de rette valg, kan du også meget nemt komme til at låne penge uden at betale i dyre domme for det.