Kan jeg få et lån uden fast job?

Ja, du kan flere steder godt få et lån uden et fast job eller fast indkomst.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

Dog skal du være opmærksom på, at mange udbydere kræver en eller anden form for fast indtjening, før de overvejer at godkende din låneansøgning. Derfor skal du bruge tid på at finde frem til de udbydere, der ikke har noget krav om fast indtjening fra din side af, hvis du ikke har en indtjening.

reklame

Vær opmærksom på, at du skal betale en månedlig ydelse for at have dit lån, så det kan være risikabelt at tage et lån, hvis du ikke er sikker på at have penge hver måned, som du kan bruge til at betale den månedlige ydelse.

Uddannelse og pension kan tælle som fast indtægt

Hos nogle udbydere kan der være krav om en fast indtægt, før du kan blive godkendt til at låne hos dem.

Men for enkelte kan det være nok med en uddannelse og dermed SU eller en pension som fast indtægtskilde. Så er det ikke sikkert, at du kan få et lån på hundredtusindvis af kroner, men du kan nok godt få et mindre lån på det grundlag.

I Danmark er vi jo så heldige at få penge ind hver måned, hvis vi får SU eller pension. Det kan godt være, at det ikke er meget hver måned, men det kan være nok til at få din låneansøgning godkendt hos en udbyder, der kræver, at du har en fast indtægt hver måned.

Det er låneudbyderen selv, der står for disse betingelser. Det er ikke lovgivningen, der bestemmer, hvor mange penge du skal tjene hver måned, før en udbyder kan sige god for dig. Derfor kan du ofte også støde på store forskelle i disse krav fra udbydernes side, da nogle kræver en årlig indtægt på eks. 150.000 kroner minimum, mens andre mener, at en årlig indtægt på eks. 84.000 kroner kan være nok.

Er der forskel på om du er alene eller i et parforhold?

Nej, ikke hvis du er alene om at ansøge om lånet. Er i to om at ansøge om et hurtigt lån, kan der være samme krav til jer begge, og så er det vigtigt, at I begge kan leve op til disse krav, hvis I vil gøre jer forhåbninger om at få ansøgningen godkendt.

Men er det bare dig selv, der skal ansøge om et lån, er det kun din egen indtægt, der vil blive kigget på, når der skal laves en kreditvurdering af dig.

Dermed betyder det ikke noget, at din partner eksempelvis er hjemmegående, hvis du selv har en årlig indkomst på mere end det mindstebeløb, låneudbyderen kræver af en ansøger. Ansøger du bare for dig selv, går de ikke op i, hvad din partner tjener. Heller ikke selv om I evt. er gift og bor sammen.

I langt de fleste tilfælde vil der alligevel kun stå en ansøger på låneansøgningen, så du skal langt hen af vejen bare gå op i din egen indtægt og holde øje med kravet til en sådan, hvis det er tilfældet hos den udbyder, du er i gang med at kigge nærmere på.