Hvad koster det at indfri et lån før tid?

Langt de fleste steder koster det ikke noget at indfri dit lån før tid. Mange låneudbydere er nemlig villige til at lade dig slippe for gebyr, hvis du til gengæld kan betale resten af dit lån ud før tid.

GoLoan Logo

Vi anbefaler at sammenligne lån med GoLoan!

  • Start din låneansøgning her på forsiden og lån op til 300.000 DKK.
  • Nemt, simpelt og uforpligtende
  • Sammenlign lån fra op til 9 forskellige banker
  • Det er helt gratis!
Ansøg om lån her

Har du fået flere penge mellem hænderne, og har du stadig nogle lån, som du går og afdrager på, kan det være en rigtig god måde at spare dig selv for en masse renter, hvis du vælger at betale dine lån af her og nu i stedet for at vente løbetiden ud. Og mangler du mange måneder eller år på din afbetaling, kan det ende med at spare dig for rigtig mange penge.

reklame

Hvilke fordele er der ved at indfri et lån før tid?

Der er flere forskellige fordele forbundet med at indfri et lån før tid. Det er ikke kun de penge, du kan spare på renter, der er en fordel ved at gøre det.

Fordelene ved at betale dit lån af før den sidste termin kan blandt andet være:

  • Spar penge på at undgå renter
  • Få luft i dit nuværende budget
  • Bliv hurtigere gældfri
  • Gør klar til et andet lån

Spar penge ved at indfri lån før tid

Du kan spare penge på dit lån ved at betale det af før tid. Lad os sige, at du har fået penge på lommen og har mulighed for at betale dit forbrugslån af her og nu, selvom du reelt set stadig mangler 24 måneder af din løbetid.

Betaler du restgælden af nu, slipper du for at betale renter i de 24 måneder, der ellers manglede af din løbetid.

Og alt afhængig af lånets størrelse, kan det faktisk ende med at være en pænt stor sjat penge, som du sparer dig selv for at betale.

Derfor kan det i nogle tilfælde også svare sig at optage andre lån, som eksempelvis samlelån, for at betale gammel gæld ud, hvis du kan få det nye lån til en lavere rente.

Få luft i dit nuværende budget

Kan du kun lige knap nok få det til at løbe rundt i dit månedlige budget på hjemmefronten, kan det være, at du savner lidt mere luft i budgettet.

Dette kan du få ved at betale en gæld ud, så du ikke skal bruge penge på den afbetaling hver eneste måned.

Så har du en sum penge stående på en opsparing, kan det være en bedre idé at bruge dem på at betale dit lån ud før tid og dermed frigøre en sum penge hver måned, i stedet for at tage af din opsparing for at klare dig igennem måneden.

Det kan virke ærgerligt at skulle bryde din opsparing, men ofte er pengene godt givet ud, og du slipper for at tækkes med en gæld i længere tid end nødvendigt.

Bliv hurtigere gældfri

Betaler du et lån ud før tid, har det naturligvis også den kæmpe fordel, at du bliver gældfri før tid. Det er en virkelig rar fornemmelse at kunne kalde sig selv gældfri – især hvis du har haft gæld i mange år.

Det giver en utrolig stor ro i kroppen ikke at have en gæld, som du skal afdrage på hver eneste måned.

Så stresser det dig at have en gæld stående, kan du også indfri din gæld før tid, hvis du har pengene til det, da det fjerner denne ubehagelige stress fra din hverdag.

Gør klar til et nyt lån

Sidst, men ikke mindst, kan det i mange tilfælde også være en fordel at komme af med eksempelvis forbrugslån, hvis du skal gøre klar til at få et boliglån, realkreditlån eller hvad du nu ellers har i tankerne.

En gæld vil vise sig på den kreditvurdering, som din låneudbyder vil lave af dig og din økonomi, og det øger dine chancer for at få lånet, hvis du ikke har nogen anden gæld.