De forskellige lån på markedet

Det er mere normen end andet, at man på et tidspunkt i sit liv, kommer i en situation hvor man føler at pengene er lidt for små og man gør sig derfor nogle overvejelser om, hvorvidt det kan lade sig gøre at låne lidt til at komme igennem den lidt svære periode i sit liv. Det er derfor også mere normen end andet, at man optager en eller anden form for et lån, men hvilke lån findes der egentlig derude og hvilke lån er de bedste?

Online lån er hurtige men dyre

Når økonomien er blevet for stram og man pludselig har opbrugt hele sin opsparing og står med akutte og nødvendige udgifter over hovedet, så er de fleste tilbøjelige til at undersøge mulighederne for lån. Men der findes mange forskellige slags lån. Nogle er mere smarte lån end andre og det kan være en god idé at have kendskab til de forskellige slags.

De lån vi typisk hører om og kender til i de akutte tilfælde er det vi kalder hurtiglån eller kviklån. Som du kan se her, er denne type lån en af de dyre og det er der særlig grund til at de er. For det første er det et lån der hurtigt vil kunne ende i en udbetaling, hvilket du kan have brug for hvis du f.eks. har fået slukket for el indtil din indbetaling er til elselskabet er overført. 

Noget andet der kan virke lokkende ved et kviklån er, at du ikke behøver at skulle møde op nogle steder i fysisk forstand, for at optage lånet. Du kan let ansøge om lånet online og uden at du skal forklare din nød, hvor du måske føler det er et must at smøre tykt på. 

De samlede omkostninger inklusive gebyr skal regnes med

Ligesom at der findes fordele ved alt, så er der også som regel en hage der skal overvejes og i tilfældet med kviklån, så er der mildest talt dobbelthager at gøre med. De lån du finder online og som du kan ansøge let uden at møde op, er helt sikkert nogle af de dyreste lån du kan optage. Og om et lån er dyrt eller ej, kan være svært at gennemskue for personen der ellers ikke er en haj til tal og beregninger.

Måden du kan se om der er tale om et dyrt lån eller ej er, at du som det første selvfølgelig tjekker hvad tilbagebetalings-renten ligger på. Det er dog ikke sådan at du blot kan finde det skyldige beløb ved at tillægge renten det beløb der lånes. Der er også andre omkostninger ved et lån, du skal have for øje som f.eks. etableringsgebyr.

Det billigste lån er måske ikke det hele værd

Man fraråder altid at låne penge gennem et kviklån, hvis der er andre muligheder at hente. Det er der som regel, men det er ikke alle der ved hvad de skal lede efter. Et af de billigste lån du kan få dig er det lån der kaldes for et anfordringslån eller et familielån. Her vil din långiver være en person der står dig så nær, at vedkommende finder det okay at låne dig pengene og her fastsætter i selv renten i fællesskab, hvis der altså skal være nogen rente. Lånet er fuldt ud lovligt, så længe I husker at lave et lånedokument, hvor I har klargjort en afbetalingsplan. 

Dette lån er nok det absolut billigste lån du kan få dig, men der er her en lille hage og det er, at det aldrig er en god idé at blande familie og venner ind i din økonomiske situation på denne måde. Mange har oplevet at familie og venskaber har fået problemer pga. misforståelser og lignende.

SU-lån og banklån kræver enten at du studerer eller har et job

Et andet lån der ligger i den billige ende er et SU-lån. SU-lån har en forholdsvis lav rente og du kan vælge at have betalingsfri periode i al den tid du studerer. Er det samlede lånebeløb ikke for højt, vil der endvidere kunne laves betalingsfrie perioder. Hagen ved dette lån er, at det kræver at du studerer samtidig. Du kan altså ikke få et SU-lån hvis du kun er på arbejdsmarkedet eller hvis du f.eks. er på dagpenge alene. 

Har du ikke mulighed for at få et anfordringslån eller et SU-lån, er det næstbedste som regel et lån igennem din bank. Renten er ikke nødvendigvis den højeste men du kommer ikke udenom at skulle forklare din bankrådgiver, hvad der ligger til årsag for dit behov. Der er desuden ingen mulighed for at optage denne type lån, hvis du er uden fast arbejde. Banken vil nemlig have en fast indtægt som de kan beregne hvor meget du kan afdrage ud fra.

Står du tilbage med, at din eneste mulighed for et lån er at du optager et kviklån, er det måske en idé at se på om der kan spares nogle steder først.